Rețetă paste cu sos de parmezan si usturoi

Loading

reteta-paste-sos-parmezanIngrediente

230 g paste
240 ml lapte
480 ml apă
supă de pui/de legume
50 g parmezan ras
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de unt
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt tocat

PREPARARE

Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând.
Toarnă peste apă/supă de pui/de legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.
Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute.
Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.
Servește imediat, dupa ce presari niște pătrunjel deasupra. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.
*Din cantitățile date, îți vor ieși aproximativ 4 porții.