Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă papanași cu dulceață

Reţetă papanași cu dulceață

Submitted by on 22 September 2010articol citit de 8,008 ori | No Comment
papanasi-cu-dulceata

Dificultate: medie | Timp: 40 min

Ingrediente:
250 gr branza de vaci;
2 oua;
3 lg zahar;
un plic zahar vanilat bourbon;
un plic praf de copt;
200 gr faina;
dulceata de afine;
smantana;
ulei;
faina pentru modelat.

Mod de preparare: Branza se mixeaza foarte bine impreuna cu ouale zaharul, zaharul vanilat si un strop de sare. Dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale dar si pufoasa. Pentru a nu se lipi de maini cand il modelam ne folosim de faina formand mici cerculete si bilute. Punem uleiul la incins (o cantitate mai mare) si adaugam papanasii prajindu-i pe ambele parti.
Mentiuni: Se scot pe un prosop de hartie si se servesc pe farfurie insotiti de smantana si dulceata.

Comments are closed.