Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă ouă umplute

Rețetă ouă umplute

Submitted by on 23 February 2011articol citit de 2,411 ori | No Comment
oua-umplute

Dificultate: medie | Timp: 60 minute

8 ouă
25-50 g pate de ficat
1/2 castravete murat
6 linguri de maioneză
3 linguri de smântână
sare, piper
Mod de preparare

1 Se fierb ouăle tari. Se curăţă de coajă şi se taie în două pe lung. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un castron. Se pasează gălbenuşurile cu furculiţa, se adaugă pateul (pentru început 25 de g), 3 linguri de maioneză, sarea, piperul şi se amesteca bine până devin o pastă. Castravetele se curăţă de coajă şi se dă prin răzătoarea mică. Se stoarce bine de zeamă, se adaugă în pastă şi se amestecă bine. Se gustă şi se potriveşte de sare, piper, eventual se mai pune şi restul de pate de ficat sau maioneză. 2 În cornet se pune pasta şi se umplu scobiturile din albuşuri. Dacă nu aveţi cornet le puteţi umple cu o linguriţă. Se aşează pe un platou. 3 Din 3 linguri de maioneză, 3 linguri de smântână şi un praf de sare se face un amestec. Această maioneză se toarnă peste ouăle umplute. Se ornează după preferinţă cu gogoşar murat, măsline sau castravete murat.

Comments are closed.