Rețetă omletă

Loading

Ingrediente
6 ouă
2 linguri lapte
Sare
1 lingură unt sau untură.
Preparare
Tigaia pentru omletă trebuie să fie de fontă groasă. Dacă este subţire, omleta se arde înainte de a se coace. De asemenea trebuie să fie de mărime potrivită cu numărul ouălor, adică cu un diametru de 25 cm la marginea de sus, pentru şase ouă.
Se bat ouăle, se adaugă laptele sau o lingură de smântână, şi sare. Se pune tigaia cu o lingură de unt sau de untură la foc tare şi când s-a înfierbântat, se toarnă ouăle bătute. Când încep să se întărească, se introduce pe dedesubt un cuţit cu vârful lat, sau se mişcă iute tigaia, ca să nu se prindă omleta pe fund. Cu ajutorul cuţitului se împătureşte omleta în trei, după ce s-a pus garnitura dorită, şi se serveşte. Garnitura la omletă poate fi de: 1. Piure de spanac sau foi de spanac întregi, opărite şi înăbuşite în unt; 2. Roşii înăbuşite în unt, după ce s-au scos seminţele; 3. Vârfuri de sparanghel fiert în apă, opărite cu unt; 4. Brânză, şuncă, etc.