Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă musaca de cartofi cu vită

Rețetă musaca de cartofi cu vită

Submitted by on 19 January 2011articol citit de 1,645 ori | No Comment
musaca

Dificultate: medie | Timp: 60 min

Ingrediente:

500 g aluat pentru crustă
400g carne de vită
1 lingură de făină
350 g napi
100 g cartofi
1 ou
sare, piper

Mod de preparare: Aluatul se aduce la temperatura camerei. Se curăţă carnea de pieliţe şi se taie in cubuleţe de un cm. Cartoful, napul şi ceapa se taie cubuleţe de 5 mm. Se amestecă toate, se sărează şi se piperează. Cuptorul se incinge la 180C. Pe o planşetă curată se pune faină in strat fin şi se întinde aluatul. Aproximativ 50 x 30 cm. Se taie in 4. Pe fiecare bucată se pune un sfert din amestec. Marginile se ung cu ou şi se unesc. Deasupra, fiecare pateu se unge cu ou. Se dau la cuptor aproximativ 45 de minute. Se verifică dacă s-au copt la mijloc. Se servesc calde.

Comments are closed.