Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă musaca

Rețetă musaca

Submitted by on 13 April 2011articol citit de 41,711 ori | No Comment
musaca

Dificultate: Medie | Timp: 90 minute

1 kg cartofi sau dovlecei sau vinete

400 g carne tocată
1 ceapă mare
2-3 ouă
200 ml bulion sau 2 roşii mari
1/2 legătură pătrunjel
2 linguri de ulei
sare, piper, cimbru
smântână pentru servit

Se taie ceapa cubuleţe mici şi se căleşte în ulei şi apă. Când este aproape translucidă se pune carnea tocată şi se mai lasă 5 minute. Se adaugă bulionul şi condimentele şi se mai lasă să fiarbă alte 5 minute. Se lasă să se răcească. Când e rece se amestecă cu 3 ouă bătute bine şi pătrunjelul.

Între timp se curăţă cartofii de coajă şi se taie felii de 1 cm grosime. Dacă folosiţi dovlecei sau vinete se presară sare pe felii şi se lasă 20 de minute pe un şervet care să absoarbă zeama formată.

Într-o tavă de 22×33 cm se pune un strat de cartofi, apoi se pune carnea şi al doilea strat de cartofi. Se acoperă cu apă sau supă. Se dă la cuptor la foc mediu 450°F cam o oră. Se verifică dacă s-au fiert cartofii. Se serveşte caldă cu smântână.

Comments are closed.