Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă Murături asortate

Rețetă Murături asortate

Submitted by on 3 November 2010articol citit de 1,308 ori | One Comment
muraturi

Dificultate: medie | Timp: 30 min

Proportii variabile de:
castraveti;
varza alba/rosie;
conopida;
ardei capia rosu/verde;
morcovi;
ceapa alba/rosie;
marar;
frunze de telina/leustean;
boabe de mustar si piper.
Saramura:
1 litru de apa;
1 lingura sare grunjoasa.

Mod de preparare: Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime, morcovii rondele, ceapa bucati, varza bucati. Se aranjeaza legumele in borcane, printre ele se pun boabele de piper si mustar si verdeturile.
Saramura: la un litru de apa se pune o lingura cu varf de sare grunjoasa. Cantitatea depinde de cat de multe legume aveti. Apa si sarea se pun intr-o oala si se fierb 10 minute, apoi se lasa putin la racit. Saramura se toarna calduta peste legume. Borcanele se inchid erimetic si se pun in camara.
Mentiuni: Se servesc la feluri principale cu carne.

One Comment »