Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă mere în aluat

Rețetă mere în aluat

Submitted by on 25 January 2013articol citit de 865 ori | No Comment

Ingrediente

Foi
300 g făină
150 ml apă
1 linguriţă ulei
un vârf de cuţit sare
200-250 g unt
Umplutură
8 mere medii, dulci
8 linguriţe de zahăr
1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Se face o coca din apă, făină , sare şi ulei. Coca nu trebuie să se lipească de mâini. Se întinde un dreptunghi (L=3l) . Untul se împarte în 4-6 părţi.  Se unge cu unt dreptunghiul şi se împătureşte. Partea stânga vine peste partea dreaptă (sau invers). Se dă la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate şi se întinde iar un dreptunghi, invers direcţiei în care aţi întins data trecută, iar se dă la frigider 15-30 de minute. Operaţiile se repetă până se termină untul. Se curăţă merele de coajă şi cotor. Se împarte coca în 8 parţi şi se întind pătrate, suficient de mari cât să le acopere. Se pune în fiecare măr câte o linguriţă de zahăr şi scorţişoară . Se iau colţurile opuse şi se prind în vârful mărului, apoi se iau celelalte două şi se unesc, acoperind astfel mărul. Se pune în tavă foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatură de 350°F, 35 minute, în cuptorul bine încins. Când s-au rumenit sunt gata. Se pot încerca cu o furculiţă dacă s-au copt merele. Depinde şi de soiul de mere folosit.

Comments are closed.