Rețetă mâncare de mazăre cu friganele

Loading

1 kg mazăre (congelată)
2 cepe mari (200g)
3 linguri de ulei
o conservă de 400 g roşii în bulion
1 legătură mărar
sare, piper
12 felii pâine (franzelă)
lapte, 3 ouă
ulei pentru prăjit

Se decongelează mazărea. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie cubuleţe. Se căleşte ceapa în 3 linguri de ulei. Se adaugă roşiile în bulion mărunţite peste ceapă. Se dau într-un clocot şi se pun în cratiţă peste mazăre. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute la 180°C. Pâinea pentru frigănele ar trebui sa fie veche de o zi, două. Se taie felii de grosimea degetului. Se iau doua farfurii adânci. Într-una se toarnă laptele, în cealaltă se bat cele 2 ouă. Se înmoaie fiecare felie în lapte şi se trece prin ou. Se înmoaie în lapte în proporţie de 70%. Se prepară feliile de pâine pe măsura ce le prăjiţi. Se încinge uleiul şi se prăjesc pe ambele părţi. Dacă le doriţi ca desert, după ce le scoateţi din tigaie le daţi prin zahăr tos. Se servesc calde.

One Comment on “Rețetă mâncare de mazăre cu friganele”

  1. Nu imi vine sa cred ca am gasit aceasta reteta de mancare pe internet :) Toata lumea se uita ciudat la mine cand le povesteam cum atunci cand eram mica bunica imi facea mancare de mazare cu friganele :) Ce frumoase au fost acele vremuri. In orice caz, eu va recomand sa incercati si mancarea de spanac cu friganele….delicios ;)

Comments are closed.