Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă lebăr de casă

Rețetă lebăr de casă

Submitted by on 15 December 2010articol citit de 15,684 ori | No Comment
lebar-de-casa

Dificultate: medie | Timp: 3 h

Ingrediente:

1 ficat de porc;
1-2 spline de porc;
1-2 plămâni;
1 ou;
1 căpăţână de usturoi;
2 linguri de sare;
1 linguriţă de piper măcinat;
2 foi de dafin;
piper boabe;
1/2 pahar de vin;
maţe groase de porc.

Mod de preparare: Mai intai se fierb pe aragaz, la foc potrivit, ficatul, splina si plamanii, adunand din cand in cand spuma de grasime cu o spumiera. Se trec maruntaiele fierte prin tocator sau robotul de bucatarie. Peste acestea se pun: oul, sarea, piperul, usturoiul si o ceasca din zeama in care au fiert maruntaiele pentru toba, daca ati facut si toba, sau apa simpla. Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Umpleti matele pregatite pentru leber (spalate cu apa si otet pentru a indeparta mirosul neplacut si pentru a le albi). Dupa ce ati umplut matele, turnati cu o cescuta din zeama in care au fiert pe aragaz maruntaiele pentru toba sau apa, dupa care legati capetele fiecarui mat cu ata. Intr-o oala suficient de mare, turnati zeama in care au fiert maruntaiele de porc suficient cat sa acoperiti leberul si puneti la fiert pe aragaz.

Mentiuni: Zeama in care a fiert ficatul se arunca.

Comments are closed.