Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă gogoşi

Reţetă gogoşi

Submitted by on 21 July 2010articol citit de 7,583 ori | No Comment
gogosi-reteta

Dificultate: medie | Timp: 3 h

Ingrediente:
500 g faina;
25 g drojdie;
50 ml lapte;
50 g unt;
3 oua;
100 g zahar;
esenta de vanilie si rom;
un varf de cutit cu sare.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Lasam putin pana incepe sa se umfle. Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar apoi se toarna peste faina. Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit. Se lasa la dospit in jur de 2 ore. Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul. Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie din ea formele dorite. Se lasa pe masa sa mai creasca putin, apoi se coc in uleiul bine incins.

Mentiuni: Se tavalesc prin zahar pudra.

Comments are closed.