Rețetă fursecuri ursuleți cu nuci

Loading

fursec-ursulet-retetaINGREDIENTE

40 g sirop de arțar (sau un sirop saturat de zahăr făcut în casă)
10 g miere
30 g ulei
nuci, migdale, caju (după gusturi)
110 g făină
20 g amidon
1 praf sare

PREPARARE

Fursecurile ursuleți cu nuci, migdale sau caju au făcut furori pe internet. Arată foarte bine, se fac ușor și vor fi apreciate de toată lumea. Iată rețeta!
1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 160 de grade.
2. Se amestecă făina, amidonul și un praf de sare.
3. Separat se amestecă siropul de arțar sau de zahăr cu mierea și uleiul, apoi se pune peste făină și se formează aluatul.
4. Aluatul se întinde cu sucitorul între două bucăți de hârtie de copt până ajunge la grosimea dorită (nu trebuie să fie foarte subțire).
5. Se taie folosind o formă de ursuleț. Pentru fiecare ursuleț se fac ochii și gura folosind o scobitoare.
6. Apoi se pune pe fiecare fursec câte o migdală, o bucată de nucă, etc. și se îndoaie brațele cu grijă.
7. Fursecurile se așază în tavă, pe hârtie de copt și se lasă la cuptor în jur de 15 minute.