Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă fasole verde cu costiţă şi smântână

Reţetă fasole verde cu costiţă şi smântână

Submitted by on 17 February 2010articol citit de 3,820 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 45 min.

Dificultate: medie | Timp: 45 min.

Ingrediente:
500 g de costiţă afumată;
1 kg de fasole verde;
1 ceapa mai mare;
2-3 morcovi;
2 rădăcini de pătrunjel;
sare;
smântână;
verdeaţă.

Se taie bucăţi costiţa afumată şi se pune la fiert alături de ceapa tocată mărunt şi cu zarzavatul curăţat, spălat şi taiat cubuleţe. Când zarzavatul şi costiţa sunt aproape fierte, adăugăm fasolea verde, aleasă, spălată şi ruptă în bucăţi. După ce se fierbe şi fasolea, potrivim supa de sare şi o dregem cu smântână. Cel mai bine este ca smântâna să fie pusă în farfurii şi nu în toată oala, ca să nu se acrească. Servim cu pătrunjel presărat pe deasupra.
Mentiuni: Se poate folosi fasole verde conservată sau proaspată.

Comments are closed.