Rețetă Eclere (choux)

Loading

225 ml apă
125 g unt sau margarină
125 g făină
4 ouă
un praf sare
budincă de cacao sau de vanilie
ciocolată cu lapte (opțional)

Mod de preparare: Se pune apa cu untul într-o crăticioară la foc mic. Când începe să fiarbă se dă la o parte şi se adaugă făina. Se pune înapoi la foc mic şi se amestecă până începe să se desprindă după margine şi se face ca o bilă. După ce s-a mai răcorit se pun cele 4 ouă şi se amestecă cu mixerul. Se ia compoziţia cu o linguriţa şi se pun în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dau la cuptor la 375°F, cuptor preîncălzit. După ce se scot din cuptor, se lasă puţin să se răcească, apoi fiecare ecler (choux) se taie pe orizontal, dar nu până la capăt.
Sugestii: Se pot umple cu budincă de cacao sau vanilie. Se pot acoperi cu ciocolată topită în bain marin. Dacă doriţi sa le serviţi ca aperitiv le puteţi umple cu brânză frecată cu mărar, pate de ficat, pastă de peşte, etc.