Rețetă crochete de conopidă

Loading

reteta-crochete-conopidaIngrediente

1 conopidă mare
2 albușuri de ouă
mozzarella/parmezan/brânză rasă
rozmarin, busuioc, oregano
piper și sare
*opțional, sos marinara

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul.
Spală conopida, desparte-o în buchețele mici și mărunțește-o cu ajutorul unui procesor de mâncare/robot de bucătărie, înă când capătă textura orezului.
Pune-o într-un vas rezistent termic și las-o în cuptor 20 d minute. Când o scoți, pune-o într-un prosop de bucătărie nu foarte gros și curat. Las-o să se răcească un pic, apoi strânge-o ca pe o bilă în prosop – de câteva ori – pentru a scoate lichidul din ea.
Dă cuptorul la treaptă și mai mare. Combină conopida cu albușurile, brânza (de care vrei tu) și condimentele (după gust) într-un bol.
Pune o hârtie pergament pe o tavă. Întinde conopida  deasupra (ca pe un blat de pizza). Dă la cuptor pentru 18-20 minute. Scoate de la cuptor, presară brânză din belșug pe deasupra și dă din nou la cuptor până când capătă o culoare ușor arămie.
Taie în crochete imediat ce ai scos din cuptor.