Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă coltunași cu brânză

Rețetă coltunași cu brânză

Submitted by on 6 October 2010articol citit de 4,348 ori | No Comment
coltunasi-cu-branza

Dificultate: medie | Timp: 1h 30 min

Pentru aluat:
2 oua;
500 ml apa;
1/4 lingurita sare;
500 g faina;
100 g unt;
30 g pesmet.
Pentru umplutura:
200 g branza de vaci;
1 galbenus;
sare.

Mod de preparare: Din oua, sare, apa si faina se face un aluat nu prea tare care se framanta bine pe planseta, apoi se intinde o foaie cam de 1 mm grosime. Se taie patrate cu latura de 5-6 cm. Se amesteca branza de vacicu galbenusul si se pune cate putina umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Se unge pe margini cu apa si se lipesc doua colturi opuse ca sa se formeze un triunghi. Se preseaza marginilesi se pun la fiert intr-o cratita in 3 litri de apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se lasa la foc domol pana fierbe bine aluatul. Se scot, se scurg, se pun intr-o cratita, se presara cu pesmet si bucati de unt. Se dau la cuptor 10 minute dupa care se servesc fierbinti.
Mentiuni: Se pot servi si ca desert cu smantana si zahar vanilat.

Comments are closed.