Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă colcannon – piure irlandez cu varză și ceapă verde

Rețetă colcannon – piure irlandez cu varză și ceapă verde

Submitted by on 10 March 2017articol citit de 224 ori | No Comment

INGREDIENTE

6-7 cartofii medii
300 g varză tocată
lapte (cât cere piureul)
2-3 linguri de unt
6 cepe verzi
sare și piper după gust
bacon
3 căței de usturoi

PREPARARE

O  garnitură irlandeză extrem de populară. Și pe drept cuvânt! Au reușit, din ingrediente banale și puține, să facă un deliciu culinar! Colcannon e o versiune îmbunătățită a clasicului nostru piure de cartofi și are nenumărate variante de combinații. Singurele ingrediente care se regăsesc în toate variantele sunt cartofii și varza.
Fierbe cartofii ca de obicei, pentru piure. Între timp, toacă varza mărunt și ceapa verde rondele.
Pisează cartofii, cu sare, piper și lapte. Între timp, fierbe varza în apă clocotită timp de 3-5 minute. Scurge-o bine de tot.
Adaugă varza și ceapa verde tocată rondele peste piure. Amestecă bine.
Opțional, ca să îi dai un plus de savoare, poți să adaugi usturoi pisat și bucățele de bacon afumat.

Comments are closed.