Rețetă cod cu linte şi praz

Loading

cod-cu-linte-si-praz
Dificultate: Medie | Timp: 60 minute

200-250 g linte
500 g praz
300 ml smântână de frişcă
4 bucăţi cod file (800 g)
coaja de la o portocală
coaja de la o lămâie
20 ml ulei 2 frunze de dafin
15 ml zeamă de lămâie

Se spală lintea şi se fierbe la foc mic cu foile de dafin şi puţină sare. Când lintea este fiartă (după aproximativ 20-30 de minute), se aruncă aproape toată apa. Se adaugă jumătate din coaja de portocală şi lămâie şi se amestecă. Lintea se transferă într-un vas termorezistent şi se întinde un strat uniform. La fund trebuie să fie puţin lichid ca să nu se prindă când o să puneţi mâncarea la cuptor. În timp ce se fierbe lintea, se spală bine bine prazul de nisip, se taie felii subţiri şi se căleşte în ulei. Se amestecă frecvent pentru a împiedica arderea. Când este gata se adaugă 250 ml smântână dulce şi se dă într-un clocot. Se adaugă restul de coajă de portocală şi lămâie, zeama de lămâie şi piper după gust. Se dă drumul la cuptor la 185° C. Peştele spălat şi tăiat în 4 bucăţi se aranjează pe patul de linte. Se sărează şi piperează. Se acoperă codul cu un strat uniform de praz. Pe fiecare bucată acoperită se pune câte o lingură din smântână rămasă. Se dă la cuptor aproximativ jumătate de oră până se face peştele şi se gratinează.