Rețetă clătite

 160 total views

2 ouă
1 cană g făină
1-1 1/2 căni lapte şi/sau apă minerală (sifon)
1 zahăr vanilat
un praf sare
25 ml ulei

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul, amestecând continuu. Se adaugă praful de sare şi se amestecă până capătă consistenţa unei smântâni subţiri. Se încinge o tigaie (dacă aveţi tigaie de teflon o recomand) şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu polonicul în tigaie, mişcând-o circular, în aşa fel încât să acoperiţi tot fundul cu un strat cât se poate de subţire şi de uniform. Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie. Se servesc fierbinţi sau reci, după preferinţă.
Se pot servi cu:
– cremă de ciocolată şi îngheţată de vanilie,
– banane şi cremă de ciocolată
– gem sau dulceaţă
– miere şi nuci
– brânza de vaci cu stafide, etc