Rețetă clătită uriașă la cuptor, cu șuncă și brânză

Loading

reteta-clatita-la-cuptorIngrediente

unt pentru uns tava
245 ml lapte
145 g făină
4 ouă mari – la temperatura camerei
250 g șuncă tăiată cubulețe
200 g brânză rasă (la alegere: cheddar, vacă, oaie, amestecată)
1 linguriță ierburi uscate (arome la alegere)
1/4 linguriță sare

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul și unge o tavă cu unt.
Într-un bol mediu, amestecă bine laptele, făina, ouăle cu sarea, până obții un rezultat omogen. (sau, desigur, te poți folosi de ajutorul unui blender). Când se încinge cuptorul, dă tava la cuptor pentru 5 minute, să se topească untul.
Toarnă aluatul în tavă. Presară deasupra șunca tăiată cubulețe, brânza și amestecul de ierburi aromate (oregano, tarhon, usturoi pudră, ceapă  pudră, boia – cam ce ai prin cămară și simți că s-ar potrivi acestei combinații).
Dă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când aluatul se umflă și brânza de deasupra se topește și se rumenește.
Lasă la răcit un pic înainte de servire. Cel mai bine merge alături de salată verde.