Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă ciorbă de peşte

Reţetă ciorbă de peşte

Submitted by on 25 August 2010articol citit de 1,869 ori | No Comment
ciorba-de-peste

Dificultate: medie | Timp: 3 h

Ingrediente:
peste mic de balta 3 kg;
peste mare;
telina, gulie;
morcov, ceapa;
praz, pastranac;
patrunjel;
frunze leustean;
frunze patrunjel;
bors;
sare, piper, vegeta.

Mod de preparare: Se fierbe pestele mic in apa fara sare pana se face zdrente, dupa care se strecoara si se arunca pestele pastrandu-se zeama. Se taie zarzavatul cubulete si se pune la fiert in zeama strecurata de peste pana fierbe. Se adauga borsul (1/3 din cantitatea de zeama de peste) si se dau cateva clocote. Se condimenteaza dupa gust. Se introduce pestele mare si se lasa la fiert max 7 min sa se pastreze bucatile intregi. Se adauga frunzele de leustean si de patrunjel si se mai da un clocot.
Mentiuni: Se serveste calda cu ardei iute (dupa preferinte).

Comments are closed.