Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă ciorbă de perişoare

Rețetă ciorbă de perişoare

Submitted by on 25 January 2012articol citit de 2,173 ori | No Comment

ciorba-de-perisoare350 g carne tocată pui, porc sau vită
2 linguri de orez
1 felie subţire de franzelă
1 morcov
1 pătrunjel
1 ţelină mică
1 ceapă mare
1/2 legătură pătrunjel
o cutie 450g cu roşii
500 ml borş (opţional)
sare, piper

Se pune o oală cu 2 l de apă la fiert la foc mare. Se pun legumele curăţate şi tăiate cubuleţe la fiert (păstraţi 1/3 din ceapă pentru perişoare). Perişoarele: Se înmoaie felia de pâine si se taie mărunt, se amestecă cu carnea, orezul, ceapa rămasă, 1/4 din pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper. Se uda mâinile şi se fac biluţe cu diametrul de 3-4 cm. După ce le-aţi terminat de făcut le puneţi în oală peste legumele care ar trebui sa fie aproape fierte. Se lasă la foc mare cam 15-20 de minute. Se verifică dacă au fiert legumele şi perişoarele şi se pun roşii şi borşul. Se mai pune apa dacă este nevoie şi se mai dă în câteva clocote. Pătrunjelul se poate pune după ce s-a luat după foc în oală sau direct în farfurie.

Comments are closed.