Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă cartofi parizieni

Reţetă cartofi parizieni

Submitted by on 8 September 2010articol citit de 7,976 ori | No Comment
cartofi-parizieni

Dificultate: medie | Timp: 30 min

Ingrediente:
6 cartofi mari;
125 g unt;
20 g parmezan;
piper, sare.

Mod de preparare: Cartofii se curata si se taie felii cat mai subtiri. Se pune untul in tigaie, lasa-l sa se incinga, daca se formeaza spuma alba se inlatura, apoi se prajesc la foc iute feliile de cartofi pana ce se rumenesc usor. Pe masura ce se rumenesc, scoate-le pe un platou (la racorit). Cand s-au perpelit toate, ia tigaia de pe foc si aranjeaza feliile de cartofi in tigaie peste untul ramas, in forma de floare (daca se poate), presara putin parmezan ras, sare si piper. Apoi se pune inca un strat de cartofi, unul de parmezan si tot asa, terminand cu un strat de cartofi. Pune din nou tigaia pe foc, acopera cu un capac si lasa sa se inabuse la foc mic inca zece minute.
Mentiuni: Se serveste rece, dupa ce a stat cel putin o ora la frigider. Dupa preferinta se poate inlocui parmezanul cu orice fel de branza.

Comments are closed.