Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă cartofi franțuzești

Reţetă cartofi franțuzești

Submitted by on 18 May 2010articol citit de 2,363 ori | No Comment

Dificultate: redusă | Timp: 1 h

Ingrediente:
1 kg. cartofi fierţi;
200 g. brânză rasă sau
cascaval ras;
4 ouă;
50 g. unt;
400 ml smântână;
sare, piper, vegeta.
Mod de preparare: Cartofii se curaţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă la fiert până se fac pe jumătate, apoi se scot şi se pun intr-un vas să se scurgă de apă. Între timp se bat ouăle cu un paf de sare, se adaugă smântâna şi brânză sau caşcavalul dat pe răzătoare. În compozitia obţinută se pun condimente după gust. Se ia o formă yena care se unge cu unt sau ulei şi se aseaza cartofii tăiaţi cubuleţe peste care se toarnă compoziţia pregatită anterior. Se presară brinză rasă peste care se pune un ou batut cu puţină sare. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.
Mentiuni: Se poate servi fierbinte sau rece cu smântână sau iaurt.

Comments are closed.