Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă calcan fiert

Rețetă calcan fiert

Submitted by on 25 July 2013articol citit de 951 ori | No Comment

Ingrediente:
1,500 kg calcan
2 1 apă
sare
6 cartofi mijlocii
50 g unt proaspăt.

Preparare:
De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu un foarfece mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe ape. Se face o tăietură în lung pe partea unde pielea este neagră, aproape de şira spinării, astfel încât la fiert peştele să fie pătruns la fel de căldură. Se aşează peştele în vasul special de fiert peşte cu partea albă în sus, cu apă rece şi puţină sare. Se pune la foc mare până începe să fiarbă. Se trage apoi pe marginea maşinii şi se lasă să fiarbă în clocote mici. Se încearcă cu un chibrit. Când lemnul intră uşor în partea cea mai groasă, peştele este fiert. Se curăţă de piele, se aşează pe farfurie şi se serveşte cu cartofi fierţi şi cu unt.
Peştele tăiat din bucată se fierbe în acelaşi fel. Foarte gustos este ficatul de calcan. Se poate pregăti fiert sau prăjit, ca şi peştele.

Comments are closed.