Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Remediul diabetului zaharat: Insulina verde

Remediul diabetului zaharat: Insulina verde

Submitted by on 17 February 2009articol citit de 9,708 ori | 4 Comments

momordicaMORMORDICA CHARANTIA –Castravetele amar – este o plantă agăţătoare utilizată în medicina populară chineză ca plantă hipoglicemiantă. În medicina ayurvedică este cunoscută sub denumirea de karela, iar în Europa este denumită ‘Carstavetele amar’ datorită gustului său puternic amar. În medicina traditională asiatică sunt folosite aproape toate părţile plantei: fructele de culoare galben- portocalie, seminţele, frunzele şi chiar joardele care pot atinge doi metri.
Castravetele amar  ascunde o substanţă miraculoasă, care are capacitatea de a scădea glicemia. Astfel, bolnavii cu DZ de tip 2, insulinodependenţi, pot avea o alternativă medicamentoasă naturală: insulina vegetală.
Insulina vegetală conţine 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasă din microorganismele modificate genetic, cea vegetală are marele avantaj de a fi lipsită de reacţii adverse si contraindicaţii.
Momordica se administrează cu precauţie  în sarcină, perioada de alaptare, la persoanele cu glicemia scăzută; poate potenţa acţiunea insulinei şi a altor scheme de tratament antidiabetic şi hipocolesteremiant.
Mulţi diabetici aleg căile naturiste de ameliorare a bolii.
Dr. Ionuţ Moraru PROpune asocierea Momornica cu alte produse naturiste:
normalizarea glicemiei: Diafort si Ştevie, Ceai frunze de dud şi Chitosan; sănătatea ochilor la diabetici: Cartilaj de rechin şi Luteină, Optilutein Forte şi Myrthin; hipocolesterolemiant: Cholesteran.

4 Comments »

 • zlate nicolae says:

  d-le dr ionut moraru ,

  sunt diabetic am . am procurat si insamantat cateva plante de momordica charantia. nu stiu cum sa folosesc fructele, frunzele si joardele acestorplante. va raman indatorat daca imi veti recomanda cele de mai sus.

  va multumesc cu deosebit respect si consideratie

  zlate nicolae

 • aura_stoenescu says:

  Domnule Zlate Nicolae! Va recomand, pentru a lua legaturas cu dr. Ionut Moraru, sa folositi urmatoarele date de contact 021.351.47.77 sau accesaţi site-urile: http://www.medicalab.ro si http://www.pronaturashop.ro sau scrieţi pe adresa medica@softnet.ro .

 • MARINESCU says:

  Buna seara,
  Daca doriti sa stiti mai multe despre castarvete amar va pot da retete pentru salate de legume si fructe pentru ceai cum se pastreaza murati si alte procedee la castravetele amar se foloseste tot este bun si murat si proaspat si verde si copt .
  Cu stima
  Mariana Marinescu
  Pitesti
  0726059100

 • Bianca says:

  Studiile au dovedit ca extractul de castravete amar previne și încetinește evoluția cancerului de sân și întărește sistemul imunitar în fata atacurilor virușilor și a bacteriilor.
  Utilizat în tratarea stărilor de iritare și de inflamare a organismului, castravetele amar are certe proprietăți calmante și antiinflamatorii și merită să fie introdus în dietele de detoxifiere a organismului.