Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă ciorbă de pui

Rețetă ciorbă de pui

Submitted by on 2 February 2011articol citit de 2,279 ori | No Comment
ciorba-de-pui

Dificultate: medie | Timp: 60 minute

1 pui pentru ciorbă (fără piept şi pulpe)
1 ceapă mare
2 morcovi
1 ţelină
1 pătrunjel
1 păstârnac
100 g fasole verde
100 g fidea
1 cutie de roşii tăiate (450g)
1/2 legatură pătrunjel
1 l borş
sare, piper, leuştean

Mod de preparare: Se spală puiul şi se tăie în 6-8 bucăţi, apoi se pune într-o oala de 3 l în apă cu sare cât sa acopere puiul. Se lasă să fiarbă până se formează spuma. Se înlătură spuma şi se pun legumele tăiate cubuleţe sau rondele. După 20 minute se verifică dacă s-au fiert legumele. Dacă s-au fiert se pune fideaua. Se mai lasă să fiarbă încă 10-15 minute până se fierbe şi fideaua sau se urmează instrucţiunile de pe pachet. Se pun roşiile şi se mai lasă 5 minute. Se pune şi borşul, leuşteanul şi pătrunjelul şi se mai lasă până începe să fiarbă din nou. Se serveşte caldă cu ardei iuţi muraţi.

Comments are closed.