Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Pui haiducesc

Pui haiducesc

Submitted by on 7 April 2009articol citit de 42,629 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
3 pui mijlocii;
ulei,
4-5 roşii;
1 pahar vin:
100 gr. smântână:
sare; piper;
pătrunjel verde tocat;

Mod de preparare: Puii curăţaţi şi spălaţi bine se presară cu sare şi se aşază într-o tavă cu ulei la cuptor. După 10 – 15 minute se adaugă vinul. În timpul frigerii se stropesc cu sosul format. Roşiile spălate se curăţă de pieliţe şi seminţe, se taie foarte mărunt şi se pun la fiert cca 10 minute. Când puii sunt bine pătrunşi se scot, se desosează şi se porţionează. Sosul format se amestecă cu smântână, se potriveşte de sare şi piper şi se mai fierbe cca 10 minute. Se aşază carne pe un platou, se toarnă deasupra sosul amestecat cu roşiile, apoi se presară cu verdeaţă.
Menţiuni: Se poate decora platoul cu frunze de salată verde.

Comments are closed.