Proiect educațional „Cartea, comoară pentru suflet”

Loading

Școala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” din Tg-Jiu demarează în acest an școlar proiectul educațional “Cartea, comoară pentru suflet”, bucurându-se de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Primăriei Municipiului Tg-Jiu, Consiliului Județean Gorj, al principalelor instituții de cultură din Tg-Jiu: Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu”, Biblioteca Județeană “Christian Tell”, Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, precum și a unor asociații și fundații din județul nostru precum Asociația ”PROVERTICAL”.

Proiectul educaţional pe care-l propunem, reprezintă o încercare de a repune în drepturi „cartea ” şi „biblioteca”, de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor, de a contribui la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare,  un izvor de cunoaştere şi visare fără de egal! Proiectul promovează conduita pozitivă a copilului spre literatură.

Acțiuni regionale

În desfășurarea cu succes a proiectului nostru vom fi susținuți de partenerii noștri, unități de învățământ din Tg-Jiu, jud. Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, dar și de mass-media locală.
Scopul proiectului este dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru lectură, facilitarea integrării în mediul şcolar, oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.
Obiective urmărite sunt: stimularea gustului pentru lectură; apropierea copiilor preşcolari de carte şi de cuvântul scris; formarea unei atitudini de grijă şi respect faţă de carte; familiarizarea copiilor cu diferite tipuri de scriere; îmbunătăţirea comunicării orale şi stimularea interesului pentru citit-scris; cunoaşterea instituţiilor care se ocupă de apariţia, distribuirea sau păstrarea cărţilor; stimularea imaginaţiei şi a creativităţii verbale.
Proiectul beneficiază și de un blog- http://carteacomoarapentrusuflet.wordpress.com-prin intermediul căruia vor fi publicate informații privitoare la buna desfășurare a proiectului, fotografii ale principalelor evenimente petrecute în fiecare lună, precum și cele mai reușite lucrări realizate de elevii noștri.
În fiecare lună vor fi organizate și desfășurate acțiuni menite a le stimula elevilor noștri  interesul pentru lectură. Activitățile propuse: Lansarea proiectului, promovarea pe site-uri de specialitate, încheierea unor parteneriate educaționale-octombrie 2012; ”Eroul preferat al cărților citite”- concurs județean de lucrări plastice ce prezintă personaje preferate din povești,-noiembrie 2012; „Obiceiuri din străbuni”-sezatoare literară dedicată Sărbătorilor de Crăciun-decembrie 2012; “Mihai Eminescu – luceafăr al poeziei românești”-medalion literar-ianuarie 2013; “Din suflet dăruim”-acțiune de donare a unor cărți copiilor nevoiași -februarie 2013;  “Lumea minunată a cărților”-vizită la librărie –martie 2013; “Cartea, comoara pentru înțelepciune”-Simpozion județean –aprilie 2013; “Cum se naște o carte” – vizita la Tipografie .-mai 2013; „Poftiți la carnaval!”-parada costumelor personajelor din povești- 1 Iunie 2013; „Sărbătoarea cărții”-evaluarea proiectului-iunie 2013.
Prof. Adriana-Cristina Rădoi

One Comment on “Proiect educațional „Cartea, comoară pentru suflet””

Comments are closed.