Primarul Aristică Paicu se luptă la Tribunal

Primarul Aristică Paicu îşi caută dreptatea în justiţie
Primarul Aristică Paicu îşi caută dreptatea în justiţie
Primarul Aristică Paicu îşi caută dreptatea în justiţie

Curtea de Conturi a sancționat în urma controalelor efectuate anul trecut mai mulți edili din Gorj pentru sporurile  presupus ilegale pe care și le-au acordat, aceștia fiind obligați să returneze sumele respective. Cum primarii nu au făcut acest lucru de capul lor, adică în baza unor acte normative s-au dat hotărâri de Consiliu Local care au fost înaintate şi neatacate de Prefectura Gorj, au apărut şi procesele.
A făcut înconjurul ţării o ştire conform căreia primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, a primit mai multe sporuri ilegale în valoare de circa 70 000 lei. În afara faptului că e vorba de un raport al Curţii de Conturi pe 2012, care a fost atacat în instanţă, edilul ne-a trimis un punct de vedere pe care îl publicăm mai jos.
„În momentul în care am acordat acest interviu , ideea principală , pe care am vrut să o scot în evidenţă a fost aceea că reprezentanţii Camerei de Conturi Gorj , au greşit când au constatat că sporurile de dificultate şi dispozitiv ce mi au fost acordate sunt nelegale , în condiţiile în care actele în baza cărora mi-au fost acordate , sunt în vigoare si în prezent producând efecte şi în continuare OUG Nr 136/2006 şi sentinţa civila nr 3450 /2008 a Tribunalului Gorj rămasă definitivă şi irevocabilă.
Sarcinile pe care le avem ca membrii ai comisiei locale de fond funciar exced atribuţiilor stabilite prin Legea nr. 215/2001, legea administrației publice locale republicată, cu modificările si completările ulterioare , motiv, pentru care legiuitorul a acordat acest spor de dificultate.
Interviul pe care l-am acordat a fost mult mai amplu şi în cadrul lui am explicat exact care sunt documentele in baza cărora am primit acele sporuri si ce reprezintă sporul de dificultate .
Este adevărat că am afirmat ca în cadrul şedințelor de fond funciar se petrec si lucruri mai puțin plăcute (înjurături, ameninţări, etc) , dar de aici până la a se afirma ca beneficiez de un ,, spor de înjurături” așa cum s-a spus pe un post naţional este cale lungă si nu s-a încercat decât defăimarea mea publică”, a declarat primarul Aristică Paicu.