Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei

Loading

La 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, sărbătoreşte 11 ani de la înfiinţarea sa, ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj a marcat ziua aniversară la Universitatea “Constantin Brâncuşi”  din Târgu Jiu
Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj a marcat ziua aniversară la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu

În cei 11 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.
Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.
Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.
La nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj-telefon/fax: 0253.211.001, 0253.207.707.
Cetăţenii judeţului Gorj care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: gorj.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, din mun. Târgu Jiu, str. Victoriei nr. 2-4, în sediul Instituţiei Prefectului jud. Gorj, camera 37.
La data de 30 mai a.c, Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj a marcat ziua aniversară la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu – Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale prin desfăşurarea unei informări cu caracter preventiv, susţinută de inspector principal de poliţie Feţanu Simona Delia.
Sesiunea de informare anticorupţie a studenţilor şi cadrelor didactice a avut drept scop creşterea gradului de conştientizare a consecinţelor la care grupul ţintă se expune în situaţia implicării în fapte de corupţie, atitudinea ce trebuie adoptată în relaţia cu personalul Ministerului Afacerilor Interne, reacţia la corupţie şi modul de sesizare a infracţiunilor de corupţie.