Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Prăjitură cu dovleac

Prăjitură cu dovleac

Submitted by on 29 September 2009articol citit de 9,471 ori | 2 Comments
Dificultate: medie | Timp: 1 h

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g făină;
1 cană ulei(cană obişnuită);
1 cană apă călduţă;
1 plic praf copt;
1 vârf de cuţit de sare;
Pentru umplutură:
1,5 kg dovleac;
200 g zahăr;
1 plic zahăr vanilat;
coajă de lămâie;
2 linguri zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare: Cureţi dovleacul îl dai pe răzătoare şi il amesteci cu zahărul tos, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se amestecă într-un vas ingredientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu făină), amesteci şi framanti bine aluatul. Se împarte aluatul în două şi se intinde 2 foi pentru tava de la aragaz. Aşezi o foaie în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, umplutura de dovleac şi deasupra cealaltă foaie. Se coace la foc potrivit 45 de min.
Mentiuni: Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

2 Comments »