Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Placintă cu mere

Placintă cu mere

Submitted by on 7 July 2009articol citit de 1,944 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1,30 h

Dificultate: medie | Timp: 1,30 h

Ingrediente:
200 ml de apă minerală sau sifon;
400 g făină;
7 linguri de ulei;
50 g de margarină sau unt + 2 linguri de făină;
10 mere mari;
6-8 linguri de zahăr;
1 liguriţă scortişoară;
1 plic zahăr vanilat;

Mod de preparare: Se face o cocă din apă minerală, făină şi ulei. Se amestecă cele 2 linguri de făină cu margarină. Se pudrează masa cu făină şi se întinde din aluat o foaie cât se poate de subţire. Se întinde coca uniform, pe toată foaia. Se împachetează cu margarina spre interior. Se dă la frigider minim 30 de minute. Pentru umplutură, se rad merele, se amestecă cu zahărul şi scorţişoara într-o cratiţă apoi se pun la foc mic să se mai evapore zeama. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făina. Coca se împarte în 2 părţi egale şi se întind 2 foi. Se pune prima foaie în tavă, merele (calite), a doua foaie şi se dă la cuptor la foc mic-mediu cam 45 minute. Când s-a rumenit este gata.
Mentiuni: Daca e prea multă zeamă, există riscul ca foaia de jos să nu se coacă.

Comments are closed.