Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Submitted by on 13 January 2010articol citit de 16,750 ori | One Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h 30 min.

Dificultate: medie | Timp: 1 h 30 min.

Ingrediente:
500 gr dovleac;
250 ml apă;
250 gr zahăr;
2 ouă;
Un praf de sare;
2-3 linguri ulei.

Mod de preparare: Se prepară o cocă din apă, ouă, făină şi ulei. Dacă încă se lipeste de mâini se mai pune puţină făină. Se pudrează masa sau planşeta cu făină şi se întinde din aluat o foaie cât se poate de subţire. Se curăţă, se rade dovleacul prin răzătoarea mare şi se amestecă cu câteva linguri de zahăr. Se aşează într-o tavă, jumatate din cocă apoi se intinde peste cocă compoziţia de dovleac cu zahăr apoi se intinde celălalt strat de cocă. Placinta se unge cu ulei si se bagă la cuptor timp de 45 de minute la foc mediu.
Mentiuni: Dovleacul crud se amesteca cu zahăr.

One Comment »

  • adina says:

    dovleacul cand il amesteci cu zaharul lasa apa…in tava de copt pui doar dovleacul stors sau si zeama pe care o lasa?