Paste cu ton, capere şi anşoa

Loading

1 conservă de ton în apă sau ulei de 170-200 g
400g roşii în bulion
1 căţel de usturoi
4 fileuri de anşoa din conservă
1 lingură de capere
1/2 linguriţă de busuioc uscat
200 g paste
sare, piper

Se scurge conserva uleiul din conserva de ton într-o tigaie. Se curăţă căţelul de usturoi şi se taie mărunt. Se încinge uleiul şi căleşte usturoiul până devine auriu. Se adaugă conserva de roşii cu bulion şi busuiocul. Se lasă să fiarbă la foc mic circa 20 de minute până scade. Se gustă sosul şi dacă este acru se pune puţin zahăr până obţineţi gustul dorit. Între timp se taie fileurile de anşoa şi se desface cu furculiţa în bucăţi tonul. Se potrivește de sare şi piper. Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe cutie. Se pun pastele în farfurie şi se toarnă sos peste ele. Se amestecă şi se servesc calde. Se poate decora cu busuioc verde.