Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Paste cu ton

Paste cu ton

Submitted by on 27 January 2009articol citit de 7,094 ori | 2 Comments

Dificultate: redusă; Timp: 20 de minute

Dificultate: redusă; Timp: 20 de minute

Ingrediente:
400 g paste;
2 cutii de ton în ulei;
o ceapa;
2-3 căţei de usturoi;
ulei sau unt;
sare, piper negru;
condimente de peşte;
200 g pastă de roşii;

Preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu sare, sunt gata în aproximativ 8 minute. În tigaie se pune puţin ulei, în care se căleşte usturoiul şi ceapa tocată mărunt. Se adaugă tonul şi se căleşte putin, se pun roşiile sau pasta de roşii, după care se adaugă condimentele şi se lasă la fiert. Pastele, după ce au fiert, se scurg de apa şi se poate adauga o lingură de ulei de măsline sau de unt ca să nu se lipească între ele. Apoi se amestecă împreună cu sosul obţinut.
Mentiuni:
Se pot folosi paste “scoici”.
Se servesc calde cu parmezan sau caşcaval ras, şi cu un pahar de vin roşu.

2 Comments »