Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

Submitted by on 31 March 2009articol citit de 9,199 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 30 min

Dificultate: medie | Timp: 30 min

Ingrediente:
500 g paste;
250 g ciuperci;
50 g pastă de tomate;
o ceapă;
caşcaval;
o lingură de făină;
ulei de măsline;
sare, piper.

Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt şi apoi se pune la călit, se poate pune puţină apă după ce se căleşte să se înmoaie ceapa. Peste ceapa călită se pun ciupercile fierte şi tăiate felii, apoi se lasă 5 minute la călit, după care se adaugă pasta de tomate şi condimentele. Se mai lasă puţin pe foc iar în acest timp se pun pastele la fiert cu sare, de obicei 8 minute. În sosul cu ciuperci se poate adăuga o lingură de făină făcută cu apă. Se scot pastele după ce au fiert şi se adaugă aproxmativ o lingură de ulei de măsline, ca să nu se lipească. Peste paste se adaugă sosul şi caşcavalul ras.
Menţiuni: Se poate folosi caşcaval vegetal.

Comments are closed.