Nimic despre Băsescu

Loading

Stau în fața monitorului de calculator și mă gândesc  ce temă ar fi bine să abordez în condițiile în care ne aflăm în fața unor evenimente fără precedent în politica românească. Mai exact, ”mămăliga a făcut explozie” iar președintele a predat Cotroceniul iar foarte mulți lideri sau foști lideri politici au ajuns în ultimele zile după gratii. La fel se întâmplă și cu examenul de Bacalaureat care a mai consfințit încă odată că tinerii români sunt slab pregătiți de un sistem de învățământ anacronic și subfinanțat.
Pentru început, cu toții ar trebui să ne obișnuim să  nu recurgem la Băsescu, ziariștii ca să-l înjure sau să-l laude iar cetățenii simpli să își dea cu părerea la un pahar. Băsescu va dispare din peisaj iar nemulțumirile noastre, dacă vor exista, se vor canaliza spre alți lideri gen Crin Antonescu și Victor Ponta. Cei  doi trebuie să știe că greul abia începe iar românii sunt puțin dispuși să mai acorde perioade de relaxare guvernanților, indiferent de culoarea lor politică. Dar până la urmă cei doi politicieni și-au asumat acest risc încă din momentul când au făcut USL-ul și, avem, cea mai de succes întreprindere politică din ultimii ani.
Problema locuitorilor din această țară este însă una majoră, traiul de zi cu zi. Acesta a devenit o povară pentru mulți dintre noi iar românilor a început să le pese mai puțin de cine îi conduce, ci de ce pun pe masă copiilor. De la guvernarea USL se așteaptă locuri de muncă, salarii, inflație redusă, monedă stabilă și multe altele. Să fie împlinite toate astea și alte zeci de doleanțe e nevoie de stabilitate pe care la acest moment nu o prea avem. Iar cu trei scrutine  electorale nu avem nici o șansă la liniște. Dacă politicienilor le va veni mintea la cap, măcar alegerile parlamentare să fie devansate pentru a se ține cu cele prezidențiale, e vorba și de bani dar și de eforturi considerabile ale tuturor. Stabilitatea poate veni doar după ce trec alegerile…
Românii vor învăța în anii ce vin să redevină solidari, să nu lupte ca până acum bugetar împotriva bugetar, angajat la privat împotriva bugetar și întreprinzător privat împotriva instituțiilor  publice, de cele mai multe ori sursa de bogăție sau de faliment. Din acest punct de vedere, ultimii opt ani au fost speculați la maximum de guvernanți pentru a lovi în drepturile tuturor. De aceea nu am lăsat nici o șansă președintelui suspendat, mă gândesc că nu toți românii sunt bătuți în cap să îl mai creadă încă odată.
De pe 29 iulie, editorialele din ziare nu vor mai pomeni de  Băsescu  decât în contextul în care exemplifică o perioadă tristă din istoria națională. Ne obișnuim să nu-l mai amintim pe B……….!