Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Niciun câine vagabond

Niciun câine vagabond

Submitted by on 10 November 2010articol citit de 1,615 ori | 4 Comments

Nu, nu este o greşeală în titlul articolului meu, ci, pur şi simplu, realitatea. Pentru că eu consider că nu există niciun câine vagabond, deoarece câinii pe care îi vedem pe stradă, printre blocuri, prin parcuri, prin gropi de gunoi, sunt câini abandonaţi şi părăsiţi. Eu, personal, cred că principalii vinovaţi de înmulţire excesivă a câinilor fără stăpân suntem noi oamenii care, vrând să ne descotorosim de un animal s-au altul, îl abandonăm pur şi simplu fără a ne gândi ce se întâmplă în viitor cu el. Peste tot pe unde mergem întâlnim câini abandonaţi: gări, în jurul restaurantelor, pe lânga blocuri, pe străzi, peste tot.
Tocmai de aceea, nu cred că ar trebui să găsim ţapi ispăşitori în autorităţi şi/sau organizaţiile neguvernamentale atunci când ni se spune că stabilimentele de câini sunt suprapopulate şi nu oferă condiţii pentru îngrijirea lor decentă şi morală. Ideea este că fiecare dintre noi suntem responsabili pentru faptul că străzile sunt pline de câini părăsiţi şi fără stăpân.
Când vom reuşi cu toţii să înţelegem acest lucru, străzile vor fi mult mai puţin populate de “câinii vagabonzi” şi astfel mediul în care trăim şi locuim cu toţii va fi mai plăcut şi mai curat.
Robert Codescu

4 Comments »

 • SINCER !?!? Mi-ar place si mie sa fiu anuntat de catre dumneavoastra cand sunt publicate articole de ale mele !!! In rest totul mi se pare OK !

  MULTUMESC pentru intelegerea corecta a acestui mesaj !!!

 • Liliana says:

  frumos articolul si poza

 • aura_stoenescu says:

  Pentru Robert Codescu
  Am publicat articolul cu acordul Ecomagazin, cu care avem o relaţie de colaborare. Trimiteţi adresa de e-mai la office@verticalonline.ro si va vom comunica, pe viitor, cand alegem spre publicare articole ale dvs.

 • OK am trimis e-mailul dar NU as vrea sa fiu inteles gresit: NU ma deranjeaza publicarea articolelor mele ci doar ca NU sunt anuntat !!!