Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Submitted by on 19 May 2009articol citit de 5,066 ori | No Comment
Dificultate: ridicată Timp: 1 h 30 min

Dificultate: ridicată | Timp: 1 h 30 min

Ingrediente:
800 g carne de vită;
200 g carne de porc;
2 legături de verdeaţă (pătrunjel, mărar);
5 ouă; 300 g ulei;
200 g ceapă;
3 kg cartofi;
sare şi piper după gust;
500 g sos tomat.
300 g smântână
Mod de preparare: Carnea se spală, se taie bucăţi. Ceapa se curăţă, se spală, se taie felii, cartofii se curăţă, se spală, se taie rondele. Ceapa se înăbuşă în ulei cu adaos de apă şi se răceşte. Carnea şi ceapa se trec prin maşina de tocat. Compoziţia rezultată se condimentează, se înăbuşă în ulei până scade, se răceşte şi apoi se trece din nou prin maşina de tocat. La pasta rezultată se adaugă ouăle bătute spumă, verdeaţa tăiată mărunt şi se amestecă compoziţia până devine omogenă. Cartofii se prăjesc în ulei sau se înăbuşă într-o tavă unsă cu grăsime. Se aşează un strat de cartofi şi un strat de carne şi restul de cartofi cu sosul de smântână deasupra. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfârşitul gratinării se presară deasupra caşcavalul ras şi verdeaţă. Când este gata rumenită, se scoate din cuptor.
Menţiuni: Se porţionează şi se serveşte cu sos tomat pus deasupra.

Comments are closed.