Mădălin Voicu: „Decizia de excludere din PSD este nestatutară”

Loading

Deputatul Madalin Voicu a fost exclus, joi, 07.05.2009, din PSD, a anunţat coordonatorul organizaţiei Giurgiu, Marian Vanghelie, spunând că acesta a creat o serie de probleme partidului. Decizia de excludere din partid a lui Madalin Voicu a fost luată cu unanimitate de voturi, a precizat preşedintele PSD Bucureşti. Madalin Voicu a susţinut că decizia de excludere a sa din PSD este nestatutară, menţionând ca este membru al Consiliului National, că nu a fost invitat la şedinţa în care s-a luat hotărârea şi că filiala Giurgiu este dizolvată.

Mădălin Voicu analizează cauzele demiterii sale din PSD
Mădălin Voicu analizează cauzele demiterii sale din PSD

„Cred ca este o eroare pe care a făcut-o domnul Vanghelie, din două motive: în primul rând, un om care urmează sa fie exclus dintr-un partid trebuie să fie informat, eventual prezent acolo când se ia această decizie; în al doilea rând, în Giurgiu nu avem organizaţie judeţeană, pentru că este dizolvată”, a spus Madalin Voicu, pentru Realitatea TV. El a menţionat totodeata că este membru în Consiliul Naţional al PSD şi că ar fi putut fi sancţionat în Comitetul Executiv sau Biroul Permanenet Naţional. „Dacă lăsăm frâu liber emoţiilor, atunci sigur că fiecare din noi ia decizii cu cartonaş roşu, ca pe terenul de fotbal”, a adaugat deputatul. Madalin Voicu a afirmat că aşteaptă să primească o decizie scrisă, spunând că nu ştie în acest moment dacă Marian Vanghelie l-a exclus din organizaţia PSD Giurgiu sau „şi-a imaginat” că îl poate exclude din organizaţia naţională. „N-am nicio problemă, daca vor să ma excludă şi au argumente şi consideră că eu merit această sancţiune, să o facă, dar într-un mod statutar, corect, fără să existe fisuri”, a spus Voicu. Madalin Voicu a ţinut să precizeze că a fost adus în partid de Ion Iliescu, Adrian Nastase şi Dan Ioan Popescu. Deputatul a mai spus că, în ipoteza în care s-ar întampla ca liderul PSD Mircea Geoană „să se ascundă în spatele unei decizii luate de Vanghelie”, atunci consideră că ii este mai bine în afara PSD. „Sunt trei posibilităţi: dacă Marian Vanghelie are ceva cu mine sau a vrut să mă excludă arătându-mi ca are muschi, atunci trebuie să fiu de acord cu domnia sa că a căzut scroafa din pom, dar a căzut în cap, pentru că nu poţi să te pui de-a curmezişul unei decizii atât de subţiri. Dacă i-a dat sarcina asta Geoană, iar el este un executant, iaraşi nu am cum să mă cert cu el (…) Dacă el a luat această decizie ca eu să mă dau la Geoană – în ideea că Mircea Geoană nu se pronunţă şi că nu ştie de aceasta hotarare -, ca eu să fiu întărâtat împototiva preşedintelui meu, este a treia variantă”, a opinat el.

Marian Vanghelir spune că problema e chiar Voicu
Marian Vanghelie spune că problema e chiar Voicu

Marian Vanghelie despre Mădălin Voicu:

„Am avut şi nişte sincope în rândurile organizaţiei şi una dintre ele s-a numit Mădălin Voicu. Acesta a fost dat afară din partid în unanimitate. A fost propunerea mai multor colegi, datorită faptului că în această perioadă de doua-trei luni de zile a adus deservicii atât organizaţiei municipale, unde a fost suţinut să intre pe listele PSD, cât şi la nivel naţional, preşedintelui Mircea Geoană şi altor lideri din actualul Guvern”, a spus Vanghelie. Marian Vanghelie a menţionat că Mădălin Voicu poate depune contestaţie faţă de decizia de excludere din PSD la Comisia de integritate a partidului, sau la Biroul Permanent Naţional. Întrebat în ce au constat deserviciile aduse partidului de Mădălin Voicu, Vanghelie le-a răspuns jurnaliştilor că le-ar putea pune la dispoziţie câteva CD-uri, „vreo 20”, din emisiunile de televiziune la care acesta a participat în Giurgiu. „Şi o să vedeţi dumneavoastră şi o să analizaţi dacă l-aţi ţine la uşă, nu în casă”, a continuat el. „Nu putem să venim să vorbim la televizor de organizaţia municipală Giurgiu, atât timp cât el a fost ajutat şi oamenii aştia au muncit pentru el. Îşi bate joc de munca unora. Şi el vine şi le spune colegilor să îi facă cabinet parlamentar. A căzut scroafa din pom şi am tensionat atât de mult încât am creat o adrenalină prea mare”, a declarat el. Potrivit lui Vanghelie, Voicu a folosit un limbaj care i-a supărat pe colegii lui din organizaţie. „Mădălin Voicu, nu am ce să-i fac, el este prietenul meu, il iubesc, dar, prea mult! Gata! (…) Oamenii de aici nu mai sunt de acord cu atacurile lui Mădălin Voicu la adresa lor şi a partidului. Avem înregistrări de la televiziunile locale din Giurgiu in care Madalin Voicu a fost invitat si a folosit un limbaj care i-a supărat mult pe colegii lui din organizaţie. Diversitatea de opinii e permisă, dar nu se poate ajunge la acceptarea unor afirmaţii precum gherţoi sau papagal pe care le-a folosit Mădălin”, a mai spus Vanghelie.

Valeriu Zgonea despre demiterea lui Mădălin Voicu
Secretarul general al PSD Valeriu Zgonea a declarat, vineri, la Suceava, privind excluderea din partid a deputatului Mădălin Voicu, că acesta îi este foarte bun prieten, dar că atunci când intri într-un partid trebuie să-ţi asumi obligaţiile, în primul rând si apoi libertăţile. Zgonea a evitat să spună dacă excluderea lui Mădălin Voicu din PSD este un câstig sau o pierdere pentru partid. „Atunci cand intri intr-un partid ai obligaţii si libertăţi. Primele sunt obligaţiile”, a spus Zgonea.

PSD Covasna- Horia Grama
Deputatul PSD de Covasna, Horia Grama, declara că excluderea lui Mădălin Voicu din partid „se cam impunea”, în condiţiile în care acesta a criticat în ultima vreme partidul şi „a început să dea lecţii”, inclusiv miniştrilor, transmite corespondentul Mediafax. „Madalin Voicu a avut în ultimul timp foarte multe ieşiri în presă cu critici şi tot felul de poziţii care erau în contradicţie cu poziţiile oficiale ale partidului”, a spus Horia Grama.

Cariera politică

Madalin Voicu a intrat in PSD în anul 2000, în 2002 a devenit membru al Consilului Naţional al partidului, iar între 2005 şi 2007 a fost vicepreşedinte al PSD Bucureşti. De asemenea, între 1994 şi 1996 a fost preşedinte al Partidului Libertăţii şi Unităţii Sociale (PLUS). Între 1996 şi 2000 a fost preşedinte executiv al Organizaţiei „Partida Romilor”, iar în 2000 preşedinte de onoare al romilor din România. Între 1996 şi 2000 a fost deputat din partea minorităţilor naţionale, iar în următoarele două mandate a fost deputat PSD. El a fost ales din nou deputat din partea PSD, într-un colegiu din Giurgiu, la alegerile din 2008.