Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Înghețată de casă

Înghețată de casă

Submitted by on 5 May 2010articol citit de 5,925 ori | No Comment
reteta inghetata de casa

Dificultate: redusă | Timp: 4 ore

Ingrediente:
lapte 200 ml;
zahăr 150 g;
500 g frişcă;
50 g de cacao;
un plic de zahăr vanilat;
fructe proaspete;
un ou.

Pentru că începe sezonul îngheţatelor, ne-am gândit să vă recomandăm o reţetă uşor de făcut în casă, pe care o puteti prepara cu diferite arome,  pentru atunci când canicula sau portofelul nu vă permit să ieşiţi din locuinţa.
Mod de preparare: Laptele, zahărul şi oul se fierb la foc potrivit, în baie de aburi (bain-marie) amestecând continuu. După ce se ia vasul de pe foc, se adaugă praful de cacao şi zahărul vanilat şi se lasă să se răcească. Separat, se bate frişca, se toarna compoziţia peste friscă bătută, amestecând uor până la omogenizarea compoziţiei. Se toarnă apoi în forme care se pun la congelator.
Mentiuni: Îngheţata se poate orna cu fructe proaspete,  topping de diferite arome şi friscă.

Comments are closed.