Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Actualitate » Gorjeni laureaţi la Concursul „Împreună pentru viitor”

Gorjeni laureaţi la Concursul „Împreună pentru viitor”

Submitted by on 28 April 2009articol citit de 2,340 ori | One Comment

Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda desfăşurării etapei regionale la dans – modern şi tradiţional – „Împreună pentru viitor”. Concursul s-a desfăşurat în cadrul S.N.A.C. (Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară) şi a fost adresat în primul rând copiilor cu dizabilităţi pentru a-i integra în colectivitate şi a-i face să se simtă egali cu tinerii care învaţă în şcoala normală.
Concursul regional s-a desfăşurat pe două secţiuni, la fel ca şi faza judeţeană: dans modern şi dans tradiţional. Au concurat formaţiile de dans care au ocupat locul I în judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Râmnicu Vâlcea. De la Gorj au participat două formaţii care au avut o prestaţie artistică deosebită. Echipa alcătuită din elevi de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”  în parteneriat cu C.S.E.I. Tg-Jiu a obţinut locul III la secţiunea „dans modern”, iar echipa Colegiului „Mihai Viteazul” în parteneriat cu C.S.E.I. Tg-Jiu a obţinut locul II la „dans tradiţional”.
Concursul este şi o formă inedită de a-i educa pe liceeni în spiritul toleranţei şi al respectului faţă de celălalt, indiferent de poziţia socială a acestuia. Liceenii devin modele pentru copiii cu nevoi speciale, tocmai prin colaborarea pe care o implică participarea la o competiţie.
Deşi toţi concurenţii s-au pregătit serios, doar echipele de pe primul loc vor participa la faza naţională a proiectului ce se va desfăşura la Arad.
Coordonator S.N.A.C. Prof. Elena Dospina

One Comment »

  • Iuliana says:

    De teleormaneni de ce nu spuneţi că au fost cei mai bine pregătiţi la dans tradiţional? Spuneţi numai de cele mai slabe echipe. Oricum Gorjul a fost q Teleormanul pe PRIMUL LOC deoarece sa nu caştige Teleormanenii locul 1 şi la dans tradiţional şi la dans modern. Gorjenii au fost cei mai nepregătiţi. Mulţumesc!