Fonduri pentru Gorj

Loading

Monumentele Gorjului trebuie salvate
Monumentele Gorjului trebuie salvate

Guvernul deblochează peste 100 de proiecte de investiții care stagnau de ceva vreme și a aprobat o serie de lucrări noi pentru județul Gorj. Pe lângă banii care vor veni de la Statul Român pentru județul nostru, în cadrul unui program național de dezvoltare, Consiliul Județean Gorj a depus și proiecte pentru  pentru salvarea unor monumente istorice importante ale județului.
Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 a fost aprobat Programul naţional de dezvoltare locală, prin care se urmărește asigurarea continuității finanțării unor obiective de investiții (finanțate inițial prin H.G. nr. 577/1997, O.G. nr. 7/2006 și O.G. nr. 40/2006), finanțarea unor proiecte noi ce susțin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă, precum și preluarea unor obiective de investiţii aflate în stadii diferite de execuție, finanţate de la bugetul de stat, bugetul local sau din alte surse de finanţare.
Prin Ordinul Viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 369/2014 a fost aprobată Lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală, pentru județul Gorj, pentru anul 2014, cuprinzând un număr de 90 obiective, din care 51 de lucrări în continuare.

Fonduri pentru cultură

Consiliul Județean Gorj a depus spre finanțare, două proiecte în cadrul Mecanismului Financiar Spațiul Economic European, Programul A16/RO12.
Cele două proiecte depuse de Consiliul Județean Gorj sunt:
”Renovarea şi revitalizarea Casei Moangă-Pleşoianu, Săcelu” și ”Restaurarea şi revitalizarea Casei Iosif Keber, Târgu-Jiu”
De asemenea,  Consiliul Județean Gorj a realizat Documentația de autorizare a lucrărilor de intervenție pentru proiectul “Consolidarea-restaurarea Casei memoriale Ion Popescu Voitești, din comuna Bălănești, județul Gorj”, în vederea obținerii finanțării, fie de la Bugetul de Stat, prin Ministerul Culturii, fie prin identificarea de fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.