Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Fidea de orez cu legume

Fidea de orez cu legume

Submitted by on 1 August 2012articol citit de 1,280 ori | No Comment

fidea-orez-legume250 g fidea din orez
250 g pui
250 g legume congelate
1 ceapă mică
1 căţel usturoi
1 linguriţă de ghimbir pisat
1 linguriţă de sos de soia (light soy sauce)
2 linguri de sos de soia dulce
1 lingură de amidon
2 linguri de ulei

Puiul se amestecă cu amidonul, soia şi 1/2 din ghimbir şi se lasă să se marineze. Se pune la fiert apa pentru fidea. Fideaua se lasă câteva minute în apa clocotită, cu focul stins, până este gata. Se pune la scurs. Se taie ceapa fidea, usturoiul se pisează sau se taie mărunt. Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei să se încingă, apoi se pune ceapa, usturoiul, şi restul de ghimbir. După 3 minute se pun legumele congelate şi se mai amestecă încă 5 minute, eventual şi cu o lingură de sos de soia dulce. Se pun într-un vas şi se țin calde. Se prăjeşte puiul. Când este gata se aruncă uleiul rămas, se pune fideaua, legumele, sosul de soia dulce şi se lasă până se încălzesc toate.

Comments are closed.