Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Ficăţei cu mămăliguţă

Ficăţei cu mămăliguţă

Submitted by on 17 February 2009articol citit de 8,747 ori | 4 Comments
Dificultate: medie | Timp: 30 min

Dificultate: medie | Timp: 30 min

Ingrediente:
500 g ficăţei de pui;
o ceapă;
ulei;
100 g de pastă de tomate;
condimente;
vin; mălai;
sare.

Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei până devine transparent, se poate adăuga puţină apă pentru a înmuia ceapa şi se lasă până scade apa de tot, se adaugă ficăţeii de pui. Se mai adaugă apă dacă este nevoie. Când sunt gata ficaţeii se adaugă pasta de tomate şi condimentele. Se mai lasă 5 minute pe foc şi se stropesc cu puţin vin.
Se pune apă cu sare la foc, iar în momentul în care fierbe apa, se toarnă mălaiul ”ploaie” şi se amestecă în continuu până se îngroaşă.
Menţiuni: Sarea se pune la final, pentru că se întăresc ficăţeii.

4 Comments »

  • catalin says:

    f bun multumesc ., merge si putin usturoi

  • rotariu luminita says:

    mai poti incerca in loc de paste de tomate si cu smantana faci un sos alb (smantana +2 lg de faina )si 2,3 catei usturoi oricum e bun si asa felicitari

  • aaa says:

    emailul personal ramane visibil si nu este bine … probabil eroare de programare.

  • Vertical says:

    emailul nu este vizibil decat daca autorul comentariului il scrie la rubrica nume, website sau in textul comentariului, insa continutul rubricii email nu este facut public.
    va multumim oricum pentru semnalare!