Elevii fac bani cu calculatorul

Loading

Aşa cum anunţam într-un număr trecut, unii dintre cei mai buni elevi de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” fac site-uri pentru diverse primării şi firme private, asta la partea practică a activităţii didactice. Foarte interesant, el evii menţionaţi au reprezentat judeţul de-a lungul timpului la faza naţională a Concursului de Informatică Aplicată, sau a Concursului Netacad, obţinând până în prezent mai multe premii.

Elevii îşi folosesc aptitudinile în scopuri productive
Elevii îşi folosesc aptitudinile în scopuri productive

Ideea de a face bani din activitatea lor din timpul orelor de laborator ne-a convins să avem o scurtă discuţie cu câţiva dintre aceştia.
În ce stadiu vă aflaţi cu lucrările la site-urile pe care le aveţi de realizat?
Burlan Aurelian – Cu pagina Primăriei Teleşti ne aflăm într-un stadiu final, iar de aici încolo viteza cu care ea v-a fi încărcată pe server ţine mai mult de reprezentanţii Primăriei, adică de viteza cu care ne v-or fi furnizate materialele. Oricum noi trebuie să ne grăbim pentru ai ajuta pe colegii noştri care lucrează la celelalte proiecte pentru că vacanţa se apropie cu repeziciune.
V-aţi temut atunci când aţi preluat o lucrare că nu o să ştiţi să o duceţi la bun sfârşit?
Bran Andrei – Da, pentru că chiar dacă suntem ajutaţi de domnii profesori, fiecare problemă întâlnită este unică şi fiecare client doreşte alte soluţii. Oricum, teoria este una, iar practica este cu totul şi cu totul altceva.
Popescu Gabriela – am lucrat de-a lungul liceului la mai multe proiecte şcolare, inclusiv la pagina liceului, sau a unor manifestări care au avut loc la noi în şcoală şi chiar pentru un astfel de proiect anul trecut la Concursul de Informatică Aplicată de la Suceava am primit medalia de bronz,  însă, nimic nu se compară cu sentimentele pe care le ai atunci când duci la bun sfârşit un proiect privat.
Ce lucrări din cele realizate sau pe care le mai aveţi de realizat vi se par mai dificile?
Bran Andrei  – Cel la care lucrează colegii mei în prezent, în care trebuie să dezvoltăm un magazine online, este unul destul de complex, dar şi cel în care trebuie să implementăm o reţea wireless este interesant.
Aţi avut emoţii la predarea vreunei lucrări?
Mihai Constantin – Da, foarte mari, dar acum, am încredere în colegii mei, iar în timp am căpătat cunoştinţe temeinice şi asta a condus la creşterea încrederii în forţele proprii.
Credeţi că proiectele la care lucraţi vă vor ajuta în viitor?
Popescu Gabriela – Da, cu siguranţă, teoria este una, este importantă, nu se poate face nimic fără ea, dar şi practica este foarte importantă. Să vezi lucrurile în întregul lor, să dezvolţi o soluţie cap-coadă este foarte important. Practica te obligă să vezi lucrurile în ansamblu ca un tot unitar, să ieşi din rutina şcolară. Pentru noi a fost o mare şansă, o experienţă unică, de care am profitat din plin.