Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Eclere

Eclere

Submitted by on 21 July 2009articol citit de 11,830 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1h 30 min

Dificultate: medie | Timp: 1h 30 min

Ingrediente:
10 ouă;
2 căni şi jumătate de făină;
0,5 l apă;
1 cană ulei;
sare;
Pentru cremă:
1 l lapte;
1/4 kg zahăr; 8 linguri făină;
10 pliculeţe zahăr vanilat.

Mod de preparare: Se pun pe foc apa şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe. După încorporarea completă a făinii se ia de pe foc compoziţia. Se adaugă ouăle unul câte unul amestecând foarte bine după fiecare. Se pun în tavă sub formă de bastonaşe. Cuptorul trebuie să fie la foc iute iniţial şi după ce cresc bastonaşele se da la foc mic până se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor şi după ce s-au răcit se taie pe laterală pentru a putea fi introdusă crema. Pe deasupra se poate pune ciocolată topită sau o cremă făcutp din: 4 linguri cacao, 10 linguri apă, 10 linguri zahăr, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand încontinuu până capătă o consistenţă cremoasă.
Mentiuni: După răcire crema se întăreşte.

Comments are closed.