Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Dulceaţă de caise

Dulceaţă de caise

Submitted by on 25 August 2009articol citit de 2,118 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h 30 min.

Dificultate: medie | Timp: 1 h 30 min.

Ingrediente:
1 kg zahăr;
1 l apă;
25-26 caise coapte şi tari;
zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Se curaţă caisele de coajă şi de sâmburi şi se pun în apă de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var şi se spală bine cu apă rece. Se pun pe un şervet perfect curat şi se scot sâmburii. Sâmburii se sparg, se curăţă de pieliţă şi se pun la loc în fiecare caisă. În acest timp se pune la fiert zahărul cu apa şi zeama de lămâie, până se leagă bine. Când zahărul este aproape legat se adaugă caisele şi zeama de lămâie. Se lasă să fiarbă la foc mic până se leagă bine, apoi se ia vasul de pe foc şi se acoperă cu un şervet udat şi stors, lăsând astfel până a doua zi.
Mentiuni: Se pun în borcane cu mare atenţie să nu se strice caisele.

Comments are closed.