PSD-ul domnește dar nu guvernează

Loading

Așa cum scriam într-un editorial anterior, Liviu Dragnea a devenit ”inamicul public” pentru o grupare de forțe ce se manifestă pe scena politică dar este puțin transparentă. Controversatul politician, ținut departe de Executiv prin procese marca DNA și judecători ca Livia Stanciu, concentrează asupra lui o canonadă imensă de atacuri care vin în mare măsură de la presa aservită anterior regimului Băsescu. Că a ajuns politicianul cu origini în Teleorman cel mai important adversar pentru anumite grupări, inclusiv cele finanțate de Soros și anumite multinaționale, este foarte clar, ceea  ce nu știm la acest moment este dacă vorbim de un infractor pe bune sau unul făcut de binomul toxic Kovesi-Stanciu?

Lăsând la o parte presa de zgomote și fără finanțare transparentă, a se vedea ultimul scandal cu ANAF-ul, trebuie să luăm în calcul tot mai serios faptul că PSD-ul nu guvernează deși a câștigat ultimele alegeri parlamentare. După epopeea instalării Guvernului și scandalul Ordonanța 13, a urmat deturnarea premierului Grindeanu cu ajutorul DNA(potrivit înregistrărilor apărute în spațiul public) și alte câteva evenimente care practic au sabotat orice acțiune guvernamentală. Practic orice act de guvernare se lovește de protestul străzii-organizat  prea bine ca să fie întâmplător-al presei așa-zis libere și de confiscarea Justiției  de către echipa Macovei-Kovesi-Stanciu sub steagul anticorupției. Desigur, PSD-ul este un partid mare și cu mulți corupți care trebuie să fie aduși în fața instanței dar lucrurile se cam rezumă la DNA și am văzut acum cum se lucrează acolo, ne-o spune chiar șefa instituției care își dă proprii oameni afară. Pentru că PSD-ul e mare nu trebuie să rezumăm lupta anticorupție doar  la asta!

Așa zisa luptă anticorupție a salvat PSD-ul  de la disoluție pentru că cetățeanul de rând, nu TFL-iștii care au confiscat strada începând cu scandalul ”Colectiv”, au perceput că procurorii au vrut să îi fure votul. România este o țară coruptă dar procurorii lui Kovesi, cel puțin cei care fac dosare pe bandă rulantă, nu au reușit să  reducă acest flagel într-o proporție convingătoare. După câte se vede, corupția este mai prezentă ca niciodată pe culoarele DNA. Cât despre guvernare, guvernul Ponta a fost înlăturat nedemocratic  în 2015, a urmat un guvern  instalat netransparent sub conducerea  lui Cioloș iar guvernul Grindeanu a fost anchetat nelegal de DNA în această primăvară. Întrebarea care se pune este următoarea, mai au rost alegeri sau DNA-ul și CSM-ul, tot încearcă să aibă inițiativă legislativă, ne spun ei cine câștigă sau cum trebuie să votăm?

La acest moment, cu toate bâlbele și guvernarea absolut haotică, PSD-ul este salvat în ochii electoratului propriu tocmai de această campanie uriașă asupra lui. Acest partid începe să sugereze prin liderii lui, încă timid, că deși câștigă alegeri constant nu este lăsat să guverneze.